Mi is az a Dutch Oven?
Egy hagyományos, öntöttvas edény, amely általában kerek formájú és fedéllel is rendelkezik. Az egyik legrégebbi és leghasznosabb főzőedények egyike, amelyet széles körben használnak a világ számos táján a szabadtéri főzések, táborozások, kirándulások alkalmával.
Az öntöttvas Dutch Oven kiválóan alkalmas hosszú, lassú főzéshez, sütéshez és pirításhoz, mivel az anyag tökéletesen tartja a hőt, és egyenletesen osztja el a hőt az edényben.
A fedél/tető lehetővé teszi az edény tetején lévő étel ellenőrzését és forgatását, anélkül, hogy elveszítené a hőt.
A Dutch oven használata egy igazi kaland azok számára, akik szeretik a hagyományos főzési módszereket.
Ez az edény tökéletes választás azok számára, akik szeretnek főzni és szeretik a hagyományos módszereket.
Ez az öntöttvas edény tartós, így hosszú élettartamával sok-sok éven keresztül lesz hű társunk a levesek, pörköltek vagy épp a raguk elkészítésében.
A termék előkezelt, de kiégetése javasolt.
Az öntöttvas edény nem zománcozott, így az ételek elkészítése előtt különösen fontos a megfelelő előkészítés és karbantartás., például az olajozás és a tisztítás.
A dutch oven súlya kb. 5 kg, amely egy erős, masszív kialakítást biztosít.
A lábas teteje szintén masszív öntöttvas anyag, amelynek levételéhez egy fedőemelőt is mellékelünk a csomagban így támogatva a biztonságos főzéseket.